دانلود استانداردهای حسابداری ایران
هر شخصی که بعنوان حسابدار یا حسابرس درحرفه حسابداری مشغول است یا قصد ورود به این حرفه ها را دارد، می بایست شناختی نسبی از استانداردهای حسابداری به ویژه استانداردهای حسابداری پرکاربرد داشته باشد. که متاسفانه اکثر حسابداران عزیز به این مهم توجهی ندارند. لذا از این رو در این مطلب قصد داریم استانداردهای حسابداری ایران را معرفی و استانداردهایی را که بسیار بیشتر از سایر استانداردهای حسابداری مورد استفاده قرار می گیرند را بطور خلاصه بررسی می کنیم.
- دانلود خلاصه استانداردهای حسابداری ایران
استانداردهای حسابداری بر مبنای مفاهیم نظری گزارشگری مالی تدوین گردیده است. مفاهیم نظری مزبور توسط کمیته تدوین استانداردهای حسابداری با هدف تدوین استانداردهای حسابداری هماهنگ تهیه و به پیوست این مجموعه ارائه شده است. - دانلود استاندارد حسابداری 1 – ارائه صورتهای مالی
این استاندارد، مبنای ارائه صورتهای مالی با مقاصد عمومی را مقرر میکند تا از قابل مقایسه بودن آن با صورتهای مالی دورههای قبل واحد تجاری و نیز با صورتهای مالی سایر واحدهای تجاری اطمینان حاصل شود. این استاندارد، الزامات کلی درباره ارائه صورتهای مالی، رهنمودهایی درباره ساختار و حداقل الزامات مربوط به محتوای آنها را تعیین میکند.
- دانلود استاندارد حسابداری 2 – صورت جریانهای نقدی
اطلاعات مربوط به جریانهای نقدی واحد تجاری، در فراهم آوردن مبنایی برای ارزیابی توانایی واحد تجاری در ایجاد نقد و معادلهاي نقد و نیازهای واحد تجاری در استفاده از جریانهای نقدی مزبور، برای استفادهکنندگان صورتهای مالی مفید است.
- دانلود استاندارد حسابداری شماره 3 – درآمد عملیاتی
این استاندارد باید برای حسابداری درآمد عملیاتی حاصل از معاملات و رویدادهای فروش کالا، ارائـه خدمات، و استفاده دیگران از داراییهای واحد تجاری که مولد سود تضمین شده، درآمد حق امتیاز و سود سهام است بکار گرفته شود
- دانلود استاندارد حسابداری شماره 4 – ذخایر ، بدهیهای احتمالی و داراییهای احتمالی
هدف این استاندارد اطمینان از بکارگیری معیارهای شناخت و مبانی اندازهگیری مناسب در مورد ذخایر، بدهیهای احتمالی و داراییهای احتمالی و نیز افشای اطلاعات کافی در یادداشتهای توضیحی برای درک بهتر ماهیت، زمانبندی و مبلغ آنها توسط استفادهکنندگان صورتهای مالی میباشد.
- دانلود استاندارد حسابداری شماره 5 – رویدادهای بعد از تاریخ ترازنامه
هدف این استاندارد تعیین الزامات مواردی که صورتهای مالی بابت رویدادهای بعد از تاریخ ترازنامه تعدیل میشود، و افشای اطلاعات درباره رویدادهای بعد از تاریخ ترازنامه تا تاریخ تأیید صورتهای مالی می باشد و همچنین طبق این استاندارد اگر رویدادهای بعد از تاریخ ترازنامه بیانگر نامناسب بودن بکارگیری فرض تداوم فعالیت باشد، واحد تجاری نباید صورتهای مالی خود را برمبنای تداوم فعالیت تهیه کند.
- دانلود استاندارد حسابداری شماره 6 – گزارش عملکرد مالی
هدف این استاندارد ملزم كردن واحدهای تجاری به انعكاس مشخص و بارز برخی عناصر عملکرد مالی است تا به درك استفادهكنندگان صورتهای مالی از عملکرد مالی واحد تجاری طی یك دوره كمك كند و مبنایی جهت ارزیابی عملكرد مالی و جریانهای نقدی آتی برای آنها فراهم آورد.
- دانلود استاندارد حسابداری شماره 8 – حسابداری موجودی مواد و کالا
موجودی مواد و کالا ، بخش عمدهای از داراییهای بسیاری از واحدهای تجاری را تشكیل میدهد. بنابراین، ارزشیابی و انعكاس موجودی مواد و کالا اثر با اهمیتی در تعیین و ارائـه وضعیت مالی و عملكرد مالی واحدهای تجاری دارد.
- دانلود استاندارد حسابداری شماره 9 – حسابداری پیمان های بلندمدت
هدف این استاندارد تجویز نحوه حسابداری درآمدها و هزینههای مرتبط با پیمان های بلندمدت در صورتهای مالی پیمانكار است. به دلیل ماهیت فعالیت موضوع پیمانهای بلندمدت، تاریخ شروع پیمان و تاریخ تكمیل آن معمولاً در دورههای مالی متفاوتی قرار میگیرد. بنابراین، مسئله اصلی در حسابداری پیمانهای بلندمدت، تخصیص درآمدها و هزینههای پیمان به دورههایی است كه در آن دورهها عملیات موضوع پیمان اجرا میشود.
- دانلود استاندارد حسابداری شماره 10 – حسابداری کمکهای بلاعوض دولت
اين استاندارد بايد براي حسابداري کمکهای بلاعوض دولت و ساير اشكال كمكهاي دولتي بكار گرفته شود. الزامات اين استاندارد، همچنين ميتواند به عنوان بهترين الگوي عمل حسابداري كمكهاي بلاعوض و ساير اشكال كمك دريافتي از منابع غير دولتي مورد استفاده قرار گيرد.
- دانلود استاندارد حسابداری شماره 11 – داراییهای ثابت مشهود
هدف این استاندارد، تجویز نحوه حسابداری داراییهایثابت مشهود است تا استفادهکنندگان صورتهای مالی بتوانند اطلاعات مربوط به سرمایهگذاری واحد تجاری در این داراییها و تغییرات آن را تشخیص دهند. موضوعات اصلی در حسابداری داراییهای ثابت مشهود عبارت از شناخت دارایی، تعیین مبلغ دفتری آن و شناخت هزینه استهلاك و زیان کاهش ارزش دارایی است.
- دانلود استاندارد حسابداری شماره 12 – افشای اطلاعات اشخاص وابسته
واحدهای تجاری تحت کنترل دولت که اوراق سهام یا اوراق مشارکت آنها به عموم عرضه شده یا در جریان عرضه عمومی میباشد، درخصوص معاملات با سایر واحدهای تجاری که مستقیماً و نه از طریق واحد تجاری گزارشگر تحت کنترل دولت میباشد در دامنه کاربرد این استاندارد قرار گرفته است.
- دانلود استاندارد حسابداری شماره 13 – حسابداری مخارج تامین مالی
هدف این استاندارد، تجویز نحوه عمل حسابداری مخارج تامین مالی است. براساس این استاندارد، مخارج تأمین مالی عموماً بلافاصله به عنوان هزینه دوره شناسایی میشود، به استثنای مواردی كه این مخارج به حساب دارایی واجد شرایط منظور میگردد
- دانلود استاندارد حسابداری شماره 14 – نحوه ارائه داراییهای جاری و بدهیهای جاری
از جمله اطلاعات مفیدی كه میتواند در تحلیل وضعیت مالی واحد تجاری برای استفادهكنندگان صورتهای مالی مفید واقع شود، ارائـه جداگانه داراییهای جاری و بدهیهای جاری در ترازنامه است. معمولاً به مـازاد داراییهـای جاری بر بدهیهای جاری، ” خالص داراییهـای جـاری“ یا ” سرمایه در گردش“ و به مازاد بدهیهای جاری بر داراییهای جاری ” خالص بدهیهای جاری“ اطلاق میشود
- دانلود استاندارد حسابداری شماره 15 – حسابداری سرمایه گذاریها
حسابداری سرمایهگذاری در كلیه واحدهای تجاری باید طبق الزامات این استاندارد انجام شود. این استاندارد نحوه حسابداری سرمایهگذاری در واحدهای تجاری فرعی و وابسته در صورتهای مالی تلفیقی را تعیین نمیكند لیكن درخصوص نحوه حسابداری سرمایهگذاریهای پیشگفته در صورتهای مالی واحد تجاری اصلی كاربرد دارد مگر در مواردی كه در استانداردهای حسابداری مربوط به سرمایهگذاری در واحدهای تجاری فرعی و وابسته نحوه عمل دیگری تجویز شده باشد.
- دانلود استاندارد حسابداری شماره 16 – آثار تغییر در نرخ ارز ( تسعیر )
استاندارد حسابداری شماره 16 با عنوان آثار تغییر ( تسعیر ) در نرخ ارز که در تاریخ 1391/09/22 توسط مجمع عمومی سازمان حسابرسی تصویب شده است، جایگزین استاندارد حسابداری شماره 16 قبلی با عنوان تسعیر ارز میشود و الزامات آن در مورد صورتهای مالی که دوره مالی آنها از تاریخ 1391/01/01 و بعد از آن شروع میشود، لازمالاجراست.
- دانلود استاندارد حسابداری شماره 17 – داراییهای نامشهود
استاندارد حسابداری شماره 17 با عنوان داراییهای نامشهود که در تاریخ 1386/04/30 توسط مجمع عمومی سازمان حسابرسی تصویب شده است، جایگزین استاندارد حسابداری شماره 17 قبلی و همچنین استاندارد حسابداری شماره 7 با عنوان حسابداری مخارج تحقیق و توسعه میشود و الزامات آن درمورد صورتهای مالی که دوره مالی آنها از تاریخ 1386/01/01 و بعد از آن شروع میشود، لازمالاجراست.
- دانلود استاندارد حسابداری شماره 18 – صورتهای مالی تلفیقی و حسابداری سرمایهگذاری در واحدهای تجاری فرعی
استاندارد حسابداری شماره 18 با عنوان صورتهای مالی تلفیقی و حسابداری سرمایهگذاری در واحدهای تجاری فرعی که درتیرماه 1385 توسط مجمع عمومی سازمان حسابرسی تصویب شده است، جایگزین استاندارد حسابداری شماره 18 قبلی میشود و الزامات آن درمورد صورتهای مالی که دوره مالی آنها از تاریخ 1385/01/01 و بعد از آن شروع میشود، لازمالاجراست.
- دانلود استاندارد حسابداری شماره 18 – صورتهای مالی جداگانه
هدف این استاندارد، تجویز الزامات حسابداری و افشا در ارتباط با سرمایهگذاری در واحدهای تجاری فرعی، مشارکتهای خاص و واحدهای تجاری وابسته، هنگام تهیه صورتهای مالی جداگانه توسط واحد تجاری است.
- دانلود استاندارد حسابداری شماره 19 – ترکیبهای تجاری
استاندارد حسابداری شماره 19 با عنوان ترکیبهای تجاری که در تیرماه 1385 توسط مجمع عمومی سازمان حسابرسی تصویب شده است، جایگزین استاندارد حسابداری شمـاره 19 قبلی میشود و الزامات آن در مورد صورتهای مالی که دوره مالی آنها از تاریخ 1385/01/01 و بعد از آن شروع میشود لازمالاجراست.
- دانلود استاندارد حسابداری شماره 20 – سرمایه گذاری در واحدهای تجاری وابسته
استاندارد حسابداری شماره 20 با عنوان سرمایه گذاری در واحدهای تجاری وابسته که در تاریخ 1389/07/28 توسط مجمع عمومی سازمان حسابرسی تصویب شده است، جایگزین استاندارد حسابداری شماره 20 قبلی میشود و الزامات آن در مورد صورتهای مالی که دوره مالی آنها از تاریخ 1390/01/01 و بعد از آن شروع میشود، لازمالاجراست.
- دانلود استاندارد حسابداری شماره 20 سرمایه گذاری در واحدهای تجاری وابسته و مشارکتهای خاص
هدف این استاندارد، تجویز نحوه حسابداری سرمایه گذاری در واحدهای تجاری وابسته و تعیین الزامات بکارگیری روش ارزش ویژه در حسابداری سرمایه گذاری در واحدهای تجاری وابسته و مشارکتهای خاص است
- دانلود استاندارد حسابداری شماره 21 – حسابداری اجاره ها
اجاره ابزاری است كه واحد تجاری از طریق آن حقخرید یا استفاده از داراییها را بهدست میآورد. در قراردادهای اجاره به شرط تملیك، اجارهدهنده موظف است در صورت عمل به شرایط قرارداد توسط اجارهكننده، مالكیت قانونی دارایی مورد اجاره را در پایان مدت اجاره به وی انتقال دهد. بنابراین الزامات این استاندارد در مورد حسابداری قراردادهای اجاره به شرط تملیك نیز كاربرد دارد.
- دانلود استاندارد حسابداری شماره 22 – گزارشگری مالی میان دوره ای
هدف این استاندارد تعیین حداقل محتوای گزارش مالی میان دوره ای و تعیین اصول شناخت و اندازهگیری قابل اعمال در تهیه صورتهای مالی كامل یا فشرده میان دوره ایاست. گزارش مالی میان دوره ایبه موقع و قابل اتكا، اطلاعات مفیدی در رابطه با توان كسب سود و ایجاد جریانهای نقدی، شرایط مالی و نقدینگی واحد تجاری برای سرمایهگذاران، اعتباردهندگان و سایر استفادهكنندگان فراهم میآورد.
- دانلود استاندارد حسابداری شماره 23 – حسابداری مشارکتهای خاص
این استاندارد باید برای حسابداری مشارکتهای خاص شامل نحوه ارائه داراییها، بدهیها، درآمدها و هزینههای مشاركت خاص در صورتهای مالی هر یك از شركای خاص و سرمایهگذاران، صرفنظر از نوع مشاركت خاص، بكار رود.
- دانلود استاندارد حسابداری شماره 24 گزارشگری مالی واحدهای تجاری در مرحله قبل از بهرهبرداری
هدف این استاندارد، تشخیص واحدهای تجاری در مرحله قبل از بهرهبرداری و تجویز گزارشگری مالی پارهای اطلاعات خاص درباره آنها در مرحله قبل از بهره برداری است. توضیح اینكه معیارهای شناخت و اندازهگیری معاملات و سایر رویدادهای مالی و نیز بخش عمده گزارشگری مالی واحدهای تجاری در مرحله قبل از بهرهبرداری و واحدهای تجاری در حال بهرهبرداری مشابه است.
- دانلود استاندارد حسابداری شماره 25 – گزارشگری بر حسب قسمتهای مختلف
هدف این استاندارد، تجویز مبانی گزارشگری اطلاعات مالی بر حسب قسمتهای مختلف یک واحد تجاری است. این اطلاعات در مورد انواع مختلف محصولات و خدمات ارائه شده و نیز مناطق جغرافیایی مختلف عملیات واحد تجاری است که به استفادهكنندگان صورتهای مالی در درک بهتر عملکرد گذشته واحد تجاری، ارزیابی بهتر مخاطرات و بازدههای واحد تجاری، و قضاوتهای آگاهانهتر در مورد کل واحد تجاری کمک میكند
- دانلود استاندارد حسابداری شماره 26 – فعالیتهای کشاورزی
این استاندارد در مورد تولید کشاورزی ، یعنی محصول برداشت شده از داراییهای زیستی واحد تجاری، تنها در زمان برداشت، كاربرد دارد. بعد از زمان برداشت، تولید كشاورزی تابع الزامات استاندارد حسابداری شماره 8 با عنوان حسابداری موجودی مواد و كالا یا سایر استانداردهای حسابداری مربوط خواهد بود. بنابراین، این استاندارد به فراوری محصولات کشاورزی بعد از زمان برداشت مربوط نمیشود.
- دانلود استاندارد حسابداری شماره 27 – طرحهای مزایای بازنشستگی
كلیه صندوقهایی كه متولی اجرای طرحهای مزایای بازنشستگی میباشند، ازجمله سازمان تأمین اجتماعی، صندوق بازنشستگی كشوری و صندوقهای شركتها و سازمانها مشمول این استاندارد هستند. طرحهای مزایای بازنشستگی كه شخصیت حقوقی جداگانهای ندارند نیز در صورت گزارشگری مستقل، مشمول این استاندارد میباشند. الزامات سایر استانداردهای حسابداری درصورتی برای طرحهای مزایای بازنشستگی كاربرد دارد كه توسط این استاندارد جایگزین نشده باشد.
- دانلود استاندارد حسابدارى شماره 28 – فعالیتهاى بیمه عمومى
هدف این استاندارد تجویز روشهاى حسابدارى براى حقبیمه، خسارت و مخارج تحصیل بیمه عمومى مستقیم و اتكایى و همچنین افشاى اطلاعات این نوع فعالیتها در صورتهاى مالى شرکتها و مؤسسات بیمه است. الزامات سایر استانداردهای حسابداری درصورتی برای فعالیتهای بیمه عمومی کاربرد دارد که توسط این استاندارد جایگزین نشده باشد.
- دانلود استاندارد حسابداری شماره 29 – فعالیتهای ساخت املاک
هدف این استاندارد تجویز روشهای حسابداری درآمد و مخارج مرتبط با فعالیتهای ساخت املاک است. موضوع اصلی این استاندارد، شناخت و تخصیص درآمدها و مخارج فعالیتهای ساخت املاک در دورههای مالی انجام این فعالیتهاست.
- دانلود استاندارد حسابداری شماره 30 – سود هر سهم
هدف این استاندارد، تجویز ضوابط تعیین و ارائه سود هر سهم ، به منظور بهبود قابلیت مقایسه عملکرد واحدهای تجاری مختلف در یک دوره گزارشگری و مقایسه عملکرد یک واحد تجاری در دورههای گزارشگری مختلف است. اگرچه به دلیل کاربرد رویههای حسابداری متفاوت در تعیین سود، اطلاعات مربوط به سود هر سهم محدودیتهایی دارد با این حال ثبات رویه در تعیین مخرج کسر در محاسبات مربوط به سود هر سهم، گزارشگری مالی را بهبود میبخشد. لذا، تأکید اصلی این استاندارد بر مخرج کسر در محاسبه سود هر سهم است.
- دانلود استاندارد حسابداری شماره 31 داراییهای غیرجاری نگهداری شده برای فروش و عملیات متوقف شده
هدف این استاندارد، تجویز نحوه حسابداری داراییهای نگهداری شده برای فروش و نحوه ارائه و افشای عملیات متوقف شده است. به طور خاص، این استاندارد موارد الف. داراییهایی که معیارهای طبقهبندی به عنوان ” نگهداری شده برای فروش“ را احراز میکنند، به اقل مبلغ دفتری و خالص ارزش فروش اندازهگیری و احتساب استهلاک چنین داراییهایی متوقف میشود، و ب . داراییهایی که معیارهای طبقهبندی به عنوان ” نگهداری شده برای فروش“ را احراز میکنند در ترازنامه، و نتایج عملیات متوقف شده در صورت سود و زیان، به طور جداگانه ارائه میشوند. را الزامی نموده است.
- دانلود استاندارد حسابداری شماره 32 – کاهش ارزش داراییها
هدف این استاندارد تجویز رویههایی است که واحد تجاری با بکارگیری آنها اطمینان مییابد داراییها بیش از مبلغ بازیافتنی منعکس نمیشود. یک دارایی، در صورتی کاهش ارزش دارد که مبلغ بازیافتنی ناشی از فروش یا استفاده از دارایی، از مبلغ دفتری آن کمتر باشد. طبق این استاندارد، واحد تجاری باید زیان کاهش ارزش را شناسایی کند. این استاندارد همچنین الزامات برگشت زیان کاهش ارزش و افشا را تعیین میکند.
- دانلود استاندارد حسابداری شماره 33 – مزایای بازنشستگی کارکنان
مزایای بازنشستگی کارکنان شامل مزایایی است که پس از بازنشستگی به کارکنان یا افراد تحت تکفل آنها اعطا میشود و ممکن است از طریق پرداخت نقدی یا ارائه کالاها یا خدمات، به طور مستقیم به کارکنان، همسر، فرزندان یا سایر افراد تحت تکفل آنها یا از طریق پرداخت به دیگران (نظیر شرکتهای بیمه) تسویه شود.
- دانلود استاندارد حسابداری شماره 34 رویههای حسابداری، تغییر در برآوردهای حسابداری و اشتباهات
هدف این استاندارد، تجویز معیارهای انتخاب و تغییر رویههای حسابداری، و نیز نحوه عمل حسابداری و افشای تغییر در رویههای حسابداری، تغییر در برآوردهای حسابداری و اصلاح اشتباهات است. هدف این استاندارد، بهبود مربوط بودن و قابلیت اتكای صورتهای مالی واحد تجاری، و قابلیت مقایسه صورتهای مالی در طول زمان و با صورتهای مالی سایر واحدهای تجاری است.
- دانلود استاندارد حسابداری شماره 35 – مالیات بر درآمد
این استاندارد، واحد تجاری را ملزم میکند كه آثار مالیاتی معاملات و سایر رویدادها را به همان شیوهای به حساب منظور کند که آن معاملات و رویدادها به حساب گرفته میشوند. بنابراین، در مورد معاملات و سایر رویدادهای شناساییشده در صورت سود و زیان، هرگونه آثار مالیاتی مربوط نیز در صورت سود و زیان شناسایی میشود. آثار مالیاتی معاملات و سایر رویدادهای شناساییشده در صورت سود و زیان جامع یا بطور مستقیم در حقوق مالكانه، به ترتیب در صورت سود و زیان جامع یا بطور مستقیم در حقوق مالكانه شناسایی میشود.
- دانلود استاندارد حسابداری شماره 36 ابزارهای مالی – ارائه
هدف این استاندارد، تعیین اصول ارائه ابزارهای مالی به عنوان بدهی یا حقوق مالكانه و تهاتر داراییهای مالی و بدهیهای مالی است. این استاندارد برای طبقهبندی ابزارهای مالی از دیدگاه ناشر به داراییهای مالی، بدهیهای مالی و ابزارهای مالكانه؛ طبقهبندی درآمد مالی و هزینه مالی؛ سودتقسیمی، زیانها و سودهای مربوط؛ و شرایط تهاتر یا عدم تهاتر داراییهای مالی و بدهیهای مالی کاربرد دارد.
- دانلود استاندارد حسابداری شماره 37 - ابزارهای مالی: افشا
هدف این استاندارد، الزام واحدهای تجاری به افشا ی اطلاعاتی در صورتهای مالی است تا استفادهکنندگان بتوانند الف. اهمیت ابزارهای مالی برای وضعیت مالی واحد تجاری و ب. ماهیت و میزان ریسکهای ناشی از ابزارهای مالی، که واحد تجاری طی دوره و در پایان دوره گزارشگری در معرض آنها قرار دارد و نحوه مدیریت این ریسکها توسط واحد تجاری را ارزیابی کنند
- دانلود استاندارد حسابداری شماره 38 - ترکیب تجاری
هدف این استاندارد، بهبود مربوط بودن، قابلیت اتکا و قابلیت مقایسه اطلاعاتی است که واحد گزارشگر، در صورتهای مالی خود درباره ترکیب تجاری و آثار آن ارائه میکند. برای این منظور، این استاندارد در خصوص الف. نحوه شناخت و اندازهگیری داراییهای قابل تشخیص تحصیلشده، بدهیهای تقبلشده و منافع فاقد حق کنترل در واحد تحصیلشده در صورتهای مالی آن؛ ب. نحوه شناخت و اندازهگیری سرقفلی تحصیلشده در ترکیب تجاری یا سود حاصل از خرید زیر قیمت؛ و پ. تعیین اطلاعاتی که باید افشا شود تا استفادهکنندگان صورتهای مالی را قادر به ارزیابی ماهیت و آثار مالی ترکیب تجاری کند. را برای واحد تحصیلكننده تعیین میکند.
- دانلود استاندارد حسابداری شماره 39 - صورتهای مالی تلفیقی
هدف این استاندارد، تعیین اصول ارائه و تهیه صورتهای مالی تلفیقی در زمانی است که واحد تجاری، یک یا چند واحد تجاری دیگر را کنترل میکند. , الف. واحد تجاری (واحد تجاری اصلی) که بر یک یا چند واحد تجاری دیگر (واحدهای تجاری فرعی) کنترل دارد را ملزم به ارائه صورتهای مالی تلفیقی میکند؛ ب. اصل کنترل را تعریف میکند و کنترل را مبنای تلفیق قرار میدهد؛ پ. نحوه بکارگیری اصل کنترل را برای تشخیص کنترل سرمایهگذار بر سرمایهپذیر و در نتیجه الزام تلفیق سرمایهپذیر، مشخص میکند؛ ت. الزامات حسابداری تهیه صورتهای مالی تلفیقی را تعیین میکند؛ و ث. واحد تجاری سرمایهگذاری را تعریف میکند و مستثنی شدن برخی واحدهای تجاری فرعی واحد تجاری سرمایه گذاری از تلفیق را تعیین مینماید.
- دانلود استاندارد حسابداری شماره 40 - مشارکتها
هدف این استاندارد، تعیین اصول گزارشگری مالی برای واحدهای تجاری است که در توافقهای تحت کنترل مشترک (یعنی مشارکتها)، منافعی دارند. , برای دستیابی به هدف این استاندارد کنترل مشترک را تعریف میکند و هر واحد تجاری را که طرف یک مشارکت است ملزم مینماید با ارزیابی حقوق و تعهدات خود، نوع مشارکت را تعیین کند و حسابداری حقوق و تعهدات خود را باتوجه به نوع مشارکت انجام دهد.
- دانلود استاندارد حسابداری شماره 41 - افشای منافع در واحدهای تجاری دیگر
هدف این استاندارد، الزام واحد تجاری به افشای منافع اطلاعاتی است که استفاده کنندگان صورتهای مالی را قادر به ارزیابی الف. ماهیت منافع آن در واحدهای تجاری دیگر و ریسکهای مرتبط با آن منافع؛ و ب. آثار آن منافع بر وضعیت مالی، عملکرد مالی و جریانهای نقدی واحد تجاری کند