آموزش حسابداری مقدماتی و پیشرفته
در این صفحه مطالب مربوط به آموزش حسابداری مانند اصول حسابداری, حسابداری صنعتی, حسابداری پیمانکاری, تکالیف حسابداران و کلیه مطالبی که انتظار می رود یک حسابدار به آنان تسلط نسبی داشته باشد ارائه می گردد
- حسابداری چیست؟
حسابداری چیست ؟ حسابداری زبان تجارت خوانده میشود. زیرا از طریق تهیه گزارشهای مالی، اطلاعات لازم را دربارهٔ واحدهای اقتصادی در اختیار اشخاص ذینفع و ذیعلاقه قرار میدهد. این اشخاص شامل مدیران، صاحبان سرمایه، اعتبار دهندگان، سازمانهای مالی و اقتصادی دولت و از این قبیل هستند.
- حسابرسی چیست و چه تفاوتی با حسابداری دارد؟
حسابرسی، بررسی گزارش مالی شرکت (بهصورتیکه در گزارش سالانه ارائه شده) توسط فردی مستقل از شرکت است. گزارش مالی شامل ترازنامه، صورت درآمد، صورت تغییرات در حقوق صاحبان سهام (statement of changes in equity)، صورت گردش نقدی (cash flow statement) و یادداشتهایی شامل خلاصهای از سیاستهای مهم حسابداری و سایر یادداشتهای توضیحی است. در ادامه به توضیح بیشتر حسابرسی، شرح وظایف حسابداران و نیز تفاوتهای میان حسابرسی و حسابداری میپردازیم.
- ده نکته تاثیرگذار در تحریر دفاتر – دفتر مشاغل
هر یک از معاملات موصوف میبایست در یک ردیف و با رویه یکسان ثبت شود. مودیان میتوانند تمام یا قسمتی از درآمد و هزینه های مشابه روزانه را تحت یک شماره ردیف در دفتر مشاغل ثبت نمایند مشروط بر اینکه در ستون شرح دفتر، نوع و تعداد آنها را قید و اگر متکی به اسناد و مدارک باشد، مشخصات آن را نیز در ستون مزبور درج نمایند. جمع و ثبت معاملات مشمول و معاف از مالیات بر ارزش افزوده تحت یک شماره ردیف مجاز نمیباشد.
- معادله اساسی حسابداری
از حسابداری تعاریف مختلفی ارائه شده است. در گذشته عموماً حسابداری را فن شناسایی، ثبت، طبقه بندی، تلخیص و گزارشگری رویدادهای مالی می دانستند. تعاریف جدید، حسابداری را یک سیستم اطلاعاتی می دانند.
- ماهیت حساب ها
در حسابداری دو طرفه (دوبل) هر حساب دارای یکی از ماهیت های 1- بدهکار 2- بستانکار و 3- بدهکار و بستانکار می باشد. قبل از تشریح ماهیت حسابها به طور کامل بهتر است ابتدا حساب را در حسابداری تشریح کنیم.
- حساب داراییها
در مطلب مربوط به معادله اساسی حسابداری توضیح داده شد که دارایی ها = بدهی ها + سرمایه می باشد و هر یک از اجزای معادله اساسی حسابداری نیز تشریح شد. همچنین در مطلب ماهیت حسابها، حساب و ماهیت و نحوه بدهکار و بستانکار شدن هر حساب توضیح داده شد. در این مطلب قصد داریم بابت دارایی ها که یک سمت معادله اساسی حسابداری چند حساب پر کاربرد را معرفی و تشریح نمائیم.
- حساب بدهی ها
در مطلب مربوط به معادله اساسی حسابداری توضیح داده شد که دارایی ها = بدهی ها + سرمایه می باشد و هر یک از اجزای معادله اساسی حسابداری نیز تشریح شد. همچنین در مطلب ماهیت حسابها، حساب و ماهیت و نحوه بدهکار و بستانکار شدن هر حساب توضیح داده شد. در این مطلب قصد داریم بابت بدهی ها که در سمت چپ معادله اساسی حسابداری جای دارد چند حساب پر کاربرد را معرفی و تشریح نمائیم.
- حساب سرمایه
در مطلب مربوط به معادله اساسی حسابداری توضیح داده شد که دارایی ها = بدهی ها + سرمایه می باشد و هر یک از اجزای معادله اساسی حسابداری نیز تشریح شد. همچنین در مطلب ماهیت حسابها، حساب و ماهیت و نحوه بدهکار و بستانکار شدن هر حساب توضیح داده شد. در این مطلب قصد داریم بابت سرمایه که در سمت چپ معادله اساسی حسابداری جای دارد چند حساب پر کاربرد را معرفی و تشریح نمائیم.
- صورتهای مالی
شرکت ها در نگاه کلی مانند مغازه هستند که برای شناخت آن می بایست به ویترین آنها نظاره گر باشیم. تا تصمیم به خرید از آن نمائیم. صورتهای مالی شرکتها نیز حکم ویترین دارد یعنی برای شناخت شرکتها حتما به صورت های مالی آنها نیاز می باشد.
- حساب درآمدها
درآمدها منفعتی هستند که یک کسب و کار با فروش کالا یا خدمات خود به دست میآورد. هنگامی که یک موسسه، خدماتی برای دیگران انجام دهد یا کالایی به آنان تحویل دهد، در ازای آن مبلغی ( نقد، چک، سفته، … ) از ایشان دریافت مینماید یا معادل آن مبلغ از ایشان طلبکار میشود، این مهم موجب افزایش سرمایه شرکت میگردد. حساب درآمد دارای ماهیت بستانکار می باشد. یعنی همیشه بستانکار می شود.
- حساب هزینه ها
هزینه ها شامل بهای اشیا یا خدماتی است که برای تحصیل درآمد مورد نیاز میباشد. به عنوان مثال: هزینه حقوق کارمندان، آب، برق، تلفن، درج آگهی در روزنامه، هزینه استهلاک اثاثه و ساختمان همگی بخشی از هزینههای یک موسسه میباشند.
- صورت سودوزیان
این صورت حساب با ارائه خلاصهای از اینکه کسبوکارها چگونه درآمدها و هزینههای خود را از طریق فعالیتهای عملیاتی و غیرعملیاتی کسب میکنند، محاسبه میشود. همچنین سود یا زیان خالص ایجادشده شرکت را در یک دوره حسابداری خاص، معمولاً در یک فصل ، ماه یا سال مالی نشان میدهد.
- مزایای مستمر و غیر مستمر
هر نوع پرداختی به جز مزد ماهانه (حقوق پایه / حقوق مبنا) به فرد حقوق بگیر مزایا محسوب می گردد. این مزایا با توجه به زمانهای پرداخت به دو دسته مزایای مستمر و مزایای غیر مستمر و از نظر نحوه پرداخت به دو دسته مزایای نقدی و مزایای غیر نقدی تقسیم می گردد.
- اضافه کاری , تعطیل کاری , جمعه کاری
طبق ماده ۵۱ قانون کار ساعت کار در این قانون مدت زمانی است که کارگر نیرو یا وقت خود را به منظور انجام کار در اختیار کارفرما قرار می دهد . به غیر از مواردی که در این قانون مستثنی شده است ساعات کار کارگران در شبانه روز نباید از 8 ساعت تجاوز نماید.
- نوبت کاری
برابر با ماده ۵۵ قانون کار اگر ساعات کار کارگری طوری باشد که در طول یک ماه چرخش داشته باشد به صورتی که نوبت های کار وی در صبح یا عصر یا شب واقع شده باشد به این نوع کار نوبت کاری و شیفت کاری گفته می شود.
- محاسبه افزایش حقوق سال 1399
در نرم افزار حقوق و دستمزد اخوان امکان ثبت فرمول و محاسبه و صدور احکام به صورت اتوماتیک وجود دارد. لذا در صورت استفاده از نرم افزار حقوق و دستمزد اخوان نیازی به محاسبات دستی یا اکسلی افزایش حقوق سال 1399 نمی باشد.