قوانین و بخشنامه های مالیاتی
در این صفحه مطالب مربوط به قوانین مالیاتی (چه کسانی مشمول پرداخت مالیات هستند و چه کسانی نیستند) میزان و نحوه پرداخت و کلیه جرائم مالیاتی قرار داده خواهد شد.
انواع مالیاتهای پرداختی اشخاص حقیقی و حقوقی
1- مالیات بر عملکرد (مالیات مستقیم یا همان مالیات بر در آمد)
2- مالیات بر ارزش افزوده
3- مالیات بر حقوق
اشخاص مشمول قانون مالیات های مستقیم
بر اساس ماده یک، اشخاص زیر مشمول پرداخت های مربوط به قانون مالیات های مستقیم می باشند و باید با توجه به مورد فعالیت و یا درآمدی که دارند نسبت به پرداخت مالیات های مربوطه اقدام نمایند:
1- کلیه مالکین اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی نسبت به اموال یا املاک خود واقع در ایران طبق مقررات باب دوم.
2- هر شخص حقیقی ایرانی مقیم ایران نسبت به کلیه درآمدهایی که در ایران یا خارج از ایران تحصیل می نماید.
3- هر شخص حقیقی ایرانی مقیم خارج از ایران نسبت به کلیه درآمدهایی که در ایران تحصیل می کند.
4- هر شخص حقوقی ایرانی نسبت به کلیه درآمدهایی که در ایران یا خارج از ایران تحصیل می نماید.
5- هر شخص غیر ایرانی اعم از حقیقی یا حقوقی نسبت به درآمدهایی که در ایران تحصیل می کند و همچنین نسبت به درآمدهایی که بابت واگذاری امتیازات یا سایر حقوق خود و یا دادن تعلیمات و کمک های فنی و یا واگذاری فیلم های سینمائی که به عنوان بها یا حق نمایش یا هر عنوان دیگر عاید آن ها می گردد.
- احکام مالیاتی قانون بودجه 1403
قانون بودجه سال 1403 کل کشور (بخش اول) در جلسه علنی مورخ 1402/12/21 مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و طی نامه شماره 243886 مورخ 1402/12/29 توسط رییس جمهور ابلاغ شد.
- احکام مالیاتی قانون بودجه 1402
قانون بودجه سال 1402 کل کشور در جلسه علنی روز چهارشنبه مورخ 1401/12/24 مجلس شورای اسلامی تصویب و پس از تایید شورای نگهبان توسط رییس جمهور ابلاغ شد.
- معافیت مالیاتی حقوق سال 1401
معافیت سالانه حقوق و همچنین نرخ مالیات بر درآمد حقوق سال 1401 وفق مقررات جزء (5) بند (الف) و بند (ب) تبصره 12 قانون بودجه سال 1401 کل کشور (بخشنامه شماره 200/1401/7مورخ 1401/02/10سازمان امور مالیاتی کشور)
- احکام مالیاتی قانون بودجه 1401
قانون بودجه سال 1401 کل کشور در جلسه علنی روز چهارشنبه مورخ 1400/12/25 مجلس شورای اسلامی تصویب و پس از تایید شورای نگهبان طی نامه شماره ۱۳۱۴ مورخ 1401/01/09 توسط رییس جمهور ابلاغ شد.
- معافیت مالیاتی حقوق سال 1400
بخشنامه سازمان امور مالیاتی درخصوص معافیت سالانه حقوق و همچنین نرخ مالیات بر درآمد حقوق سال ۱۴۰۰ طی نامه شماره ۲۱۰/۱۴۰۰/۳ مورخ ۱۴۰۰/۰۲/۰۱ توسط معاون حقوقی و فنی مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور ابلاغ شد.
- احکام مالیاتی قانون بودجه 1400
قانون ﺑﻮدﺟﻪ ﺳـﺎل 1400 در ﺟﻠﺴـﻪ روز ﺳـﻪ ﺷـﻨﺒﻪ ﻣﻮرخ 1399/12/26 در ﺻـﺤﻦ ﻋﻠﻨﯽ ﻣﺠﻠﺲ ﺷﻮرای اﺳﻼﻣﯽ ﺗﺼﻮﯾﺐ و ﻣﺘﻌﺎﻗﺐ آن در ﺟﻠﺴـﻪ ﻣﻮرخ 1399/12/27 ﺷﻮرای ﻧﮕﻬﺒﺎن ﺑﻪ ﺗﺼﻮﯾﺐ رﺳﯿﺪ.
- معافیت مالیاتی حقوق سال 1399
بخشنامه سازمان امور مالیاتی موضوع معافیت سالانه حقوق و همچنین نرخ مالیات بر درآمد حقوق سال ۱۳۹۹ وفق مقررات جزء ۲ بند الف تبصره ۱۲ قانون بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور طی نامه شماره ۲۱۰/۹۹/۱۰ مورخ ۹۹/۰۱/۲۶ توسط معاون حقوقی و فنی مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور ابلاغ شد.
- احکام مالیاتی قانون بودجه 1399
قانون بودجه سال 1399 در جلسه روز دوشنبه 98/12/26 در کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی و جلسه مورخ 98/12/28 شورای نگهبان به تصویب رسید. هرسال برخی از ضوابط مالی و مالیاتی در قانون بودجه طرح می گردد و مورد تصویب دو نهاد مذکور قرار می گیرد که اطلاع از آنها برای عموم فعالان جامعه اقتصادی و افراد شاغل در حرفه حسابداری، حسابرسی و مالیاتی لازم می باشد.
- شرایط پذیرش اظهارنامه مالیاتی عملکرد مالیاتی سال ۱۳۹۸
معاون درآمدهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور، شرایط پذیرش اظهارنامه مالیاتی بابت عملکرد مالیاتی سال ۱۳۹۸ را اعلام کرد که بر اساس آن در صورت عدم تسلیم اظهارنامه مالیاتی، علاوه بر محرومیت از همه معافیتهای قانونی، مشمول پرداخت جرایم غیر قابل بخشش نیز میشوند.
- معافیت مالیاتی حقوق سال 1398
به گزارش رسانه مالیاتی ایران، محمدقاسم پناهی، سرپرست سازمان امور مالیاتی کشور، میزان معافیت سالانه حقوق و همچنین نرخ مالیات بر درآمد حقوق سال 98 را براساس بند الف تبصره 6 قانون بودجه 98 به ادارات مالیاتی ابلاغ کرد.
- احکام مالیاتی قانون بودجه 1397
به منظور مدیریت تبعات احتمالی انتشار اوراق مالی اسلامی در بازارهای پول و سرمایه کشور، کمیته ای متشکل از رئیس سازمان برنامه وبودجه کشور، وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس کل بانـک مرکزی جمهوری اسلامی ایران بر نحوه انتشار اوراق موضوع این قانون نظارت خواهند کرد نرخ های سود اسمی اوراق منتشره و میزان مجاز خرید اوراق فوق الذکر توسط بانک مرکزی جمهوری اسـلامی ایران توسط این کمیته تعیین می شود.
- آئین نامه اجرائی موضوع تبصره 3 ماده 169 قانون م م اصلاحی مصوب 1394/04/31
اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل موضوع قانون مکلفند برای فروش کالا و عرضه خدمات خود صورتحساب صادر و شماره اقتصادی خود و خریدار را بر روی صورتحساب ها، قراردادها و سایر اسناد مشابه درج نمایند.
- پرسش و پاسخ های متداول صورت معاملات فصلی – ماده 169 ق م م
سوال ۱: روش صحیح وارد کردن مبالغ در سامانه چیست؟ پاسخ: مبالغ را بدون جدا کننده، ممیز ، اعشار و هر گونه علامت دیگری وارد نمایید. در خصوص مبالغ برگشتی نیازی به وارد کردن منفی نمیباشد.
- مالیات بر ارزش افزوده منبعی پایدار برای تامین بودجه
رشد شتابنده شهرنشینی از جمله مهمترین ویژگیها دوران معاصر است که الزامات و پیامدهای خاص خود را به همراه دارد. افزایش جمعیت شهرنشین و به تبع آن رشد شهرها از جمله مهمترین دلایلی است که تاثیرات عمیق آن را در حوزه های مختلف از تحولات سیاسی و اجتماعی گرفته تا جرایم و بزه کاری ها میتوان سراغ گرفت. از این روست که ارائه خدمات و زیرساختهای بنیادین برای شهرنشینها در حال حاضر اهمیت زیادی به خود گرفته است و مدیریت امور شهر را به یکی از پرچالش ترین حوزه های مدیریتی در سراسر جهان تبدیل کرده است.
- جرایم متعلقه ماده 169 مکرر ق.م.م
در صورت عدم صدور صورتحساب یا عدم درج شماره اقتصادی خود و طرف معامله حسب مورد یا استفاده از شماره اقتصادی خود برای معاملات دیگران یا استفاده از شماره اقتصادی دیگران برای معاملات خود مشمول جریمه ای معادل ده درصد (10%) مبلغ مورد معامله ای که بدون رعایت ضوابط فوق انجام شده است خواهند بود.